Отборите на Ботев Пловдив и Спартак Варна завършиха при резултат 1:1

...
Отборите на Ботев Пловдив и Спартак Варна завършиха при резултат 1:1
Коментари Харесай

Ботев Пд не победи и последния за Сбогом с Коматево

Отборите на Ботев Пловдив и Спартак Варна завършиха при резултат 1:1 в мач от от 26-ия кръг на efbet Лига.

Николай Минков даде преднина на " канарчетата " в 36-ата минута след груба вратарска неточност. Денис Баланюк възвърне равенството с гол в 67-ата минута. Така двата отбора взеха по една точка. Двубоят беше финален за Ботев на тяхната база. Както е известно, " жълто-черните " ще се завърнат на " Колежа " в края на месеца и то против Левски.

Още в 2-ата минута домакините бяха покрай го гола. Самюел Акере бе открит в наказателното поле. Той нанесе изстрел, който обаче попадна право в ръцете на стража на Спартак. 

Три минути по-късно Иван Йорданов опита изстрел от сериозна отдалеченост, а топката мина на сантиметри от страничния дирек на вратрата.

В 11-ата минута Лерой Микелс също опитва с отдалечен шут, който обаче бе отразен от Кристиано Фигуеиредо. Последва корнер, при който още веднъж се стигна до далчен изстрел - блокиран. При втори ъглов удар Димов стреля с глава, само че над вратата.

Николай Минков бе изведен от Траоре в 18-ата минута. Той нахлу в наказателното поле, само че не съумя да нанесе прекрасен изстрел, защото бе затворен от бранител на " соколите ". 

В 23-ата минута Херо трябваше да направи насилствена промяна след неприятна травма на Жоао Марио, който бе изнесен на носилка. В игра се появи Денис Баланюк. Пет минути по-късно Ботев Пловдив провежда бърза контраофанзива, поведена от Абдулайе Траоре, който откри Джеймс Ето`о в наказателното поле. Вторият опита да пусне остро подаване към бялата точка, само че бе блокиран. 

Ботев поведе в 36-ата минута. Николай Минков се разписа след груба неточност на вратаря на Спартак. Той не съумя да се оправи с изстрел на Траоре и изпусна топката. От това се възползва Минков, който я прати в празната врата. 

Четири минути преди края на първото полувреме Дилан Мертенс направи добър самостоятелен пробив и опита изстрел от ръба на наказателното поле. Топката рикошира в неприятелски състезател и излезе в корнер. Домакините не заплашиха стража на " соколите " от ъгловия удар. 

В 56-ата минута Абдулайе Траоре нахлу в наказателното поле, показвайки страхотната си самостоятелна техника. Той опита изстрел от дребен ъгъл, само че Фигуеиредо излезе бързо напред и съумя да избави с тяло.

В 60-ата минута Николай Минков можеше да вкара, а обстановката беше дежавю на ситуацията, при което футболистът означи първия гол за " канарчетата ". Траоре лиши топка на тъча и подаде към Бароан. Нападателят излезе самичък против вратаря, само че стражът се намеси. С огромна доза шанс топката отиде право в Николай Минков, който стреля от придвижване, а бранител блокира шута му на голлинията. 

В 62-рата минута Спартак отговори с удар на Денис Баланюк, отразен елементарно от Ханкич. Пет минути по-късно Баланюк не елементарни на отбраната на Ботев, която сподели неприятно нареждане и слаба централизация. Виктор Митев дублира на левия тъч, стигна до аутлинията и центрира паралелно на голлинията, а Баланюк просто постави тялото си на пътя на топката, с цел да я отклони във вратата. 

В последните минути на срещата мачът се отвори и заваляха офанзиви към двете порти. Шут на Иван Йорданов от далечна отдалеченост приключи в ръцете на Ханкич, а малко по-късно и Климентов стреля в навън, с което и мачът завърши наедно, а почитателите на Ботев започнаха да скандират " Всички вън ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР